Mari bijutieri – LOUIS COMFORT TIFFANY

<<                                                   >>

Mari bijutieri – LOUIS COMFORT TIFFANY
A fost unul dintre cei mai renumiti artisti si designeri americani asociat stilului Art Nouveau ,desi tatal sau, Charles Lewis, a fost fondatorul unei companii de bijuterii Tiffany& Co din America, el a fost cunoscut mai ales pentru activitatea sa in arta vitraliului. Primind o educatie artistica in dorinta si speranta de a deveni pictor,  Louis Comfort Tiffany a studiat si chimia fiind atras de fabricarea sticlei, punindu-si amprenta in artele decorative, mobilier, textile, ceramica, email, bijuterii.
In anul 1885 isi infiinteaza propria firma punand accentul pe noi metode de fabricare de sticla, convins fiind ca natura ar trebui sa fie principala sursa de inspiratie in design. Dupa  1883 a inceput sa lucreze pe cont propriu proiectand  interioare publice, ecleziastice si rezidentiale. In anul 1893 Louis Tiffany a prezentat primele vaze din sticla suflata numita “Favrile”, denumire inspirata dintr-un vechi cuvant englez insemnand “facut de mana”. Sticla “Favrile” a cunoscut un succes international pentru culorile stralucitoare si irizatiile suprafetei.
 In anul 1898 Tiffany a inceput sa experimenteze emaluri si ceramica si cand a preluat functia de vice-presedinte si director artistic al Tiffany&Co dupa moartea tatalui sau in 1902,Tiffany Studio a inceput sa deseneze modele si sa produca bijuterii folosind pietre semipretioase, emaluiri, folosind natura ca inspiratie. Dupa Primul Razboi Mondial, stilul Art Nouveau isi pierde influenta,lasand loc stilului Bauhaus. Tiffany Studio pierde din Venituri si in anul 1932 isi declara falimentul. Louis Comfort Tiffany moare pe 17 ianuarie 1933 la New York intr-un aproximativ anonimat. Dupa 1950 colectionarii redescopera munca si stilul lui Louis comfort Tiffany.

Comments

comments

<<                                                   >>