Mari bijutieri – Cartier

<<                                                   >>

Mari bijutieri – Cartier
LOUIS-FRANCOIS CARTIER a fost un producator de ceasuri si bijuterii care in anul 1847 prin , prin preluarea atelierului maestrului sau Adolphe Picard , un butic pe o strada din Paris a infiintat compania Cartier. In anul 1874 fiul sau Alfred Cartier preia conducerea, companiei iesind din comertul public selectand atent clientii (Printul de Wales, Eduard al VII lea), lucrand foarte mult la comanda bijuterii originale, carateristic casei Cartier fiind combinatia de platina si diamante si mutand magazinul pe strada rue de la Pix, una dintre cele mai scumpe strazi din Paris. In anul 1902 au deschis un magazin la Londra si in 1909 la New York.
Aviatorul brazilian Alberto Santos-Dumont in anul 1904 se plange prietenului sau Louis Cartier de folosirea ceasului de buzunar cu mare greutate in timpul zborului. Astfel apare primul ceas de mana pentru barbati Cartier. La inceputul secolului al XX lea Alfred Cartier lasa afacerea in mainile celor trei fii ai sai Louis, Pierre si Jacques. Pierre pleaca la Londra, Jacques la New York, iar Louis ramane la Paris. Ia nastere Maison Paris care va cuceri piata de bijuterii a inceputului de secol XX.
Dupa Primul Razboi Mondial bijuteriile din seria “Bestiary” au avut un succes extraordinar, iar panterele au ramas simbolul preferat al companiei Cartier precedat de parfumuri in 1936. Dupa Al Doilea Razboi Mondial urmasii celor trei frati vand in anul 1962 afacerea. In anii 1974 si 1976 filialele din Londra si New York sunt rascumparate, iar urmasii familiei Cartier se unesc cu grupul de investitori care cumparasera afacerea, ramanand pana in prezent in industria luxului.

Comments

comments

<<                                                   >>