Lapis Lazuli sau Lazuritul – piatra spirituala egipteana

<<                                                   >>

Lapis Lazuli sau Lazuritul – piatra spirituala egipteana
Lazuritul cunoscut sub denumirea de lapis lazuli a fost folosit de catre egipteni, babilonieni, romanii si grecii l-au folosit ca material pentru sigilii, amulete, figurine, vase.In arta, pigmentul ultramarin folosit de pictorii din secolele trecute, nu este altceva decat lapis lazuli transformat intr-o pulbere si amestecat cu diferiti lianti utilizat pentru acuarele, tempera si ulei. Asta pana in anul 1834 cand a fost posibila fabricarea si producerea culorii sintetice.
Lapis lazuli  este o piatra semipretioasa folosita la bijuterii, sculpturi sau amulete. Numele de lapis lazuli vine din cuvantul latin- lapis (piatra) si cuvantul arab- azul (albastru). Este o combinare dintre lazurit (pigmentul albastru) si carbonatul de calciu (pigmentul alb) iar prezenta pigmantului auriu (pirita) deosebeste originalul de imitatie.
Se spune ca este o piatra spirituala, cu rol protector impotriva energiilor negative, a gandurilor rele, stimuleaza vindecarea, da curaj,scade agitatia emotionala, stresul, depresia si sporeste creativitatea, memoria, comunicativitatea verbala. Iar pentru sanatate este benefic pentru stomac, ulcer, insomnie, tensiune, inflamatii, febra.

Comments

comments

<<                                                   >>