Mari Bijutieri – Rene Lalique

<<                                                   >>

Mari Bijutieri – Rene Lalique
RENE LALIQUE (1860-1945) designer de bijuterii, sticla, sticle de parfum, vaze, ceasuri, cunoscut si pentru creatiile  sale in sticla mai ales in stilul Art Deco. La varsta de 16 ani intra ucenic la bijutierul Louis Aucoc, urmand apoi   cursurile la Scoala  de Arta  Sydenham  din  Londra. In 1885 isi deschide propria afacere unde a conceput si realizat  propriile bijuterii recunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari designeri Art Nouveau din Franta.
  In paralel cu designul de bijuterii el concepe si sticle de parfum, fiind se pare si primul care s-a gandit la comercializarea acestui produs cu ajutorul unui ambalaj de acest fel. Rene Lalique in designul de bijuterie a fost extrem de original, folosind si exploatand materiale precum sticla, corn, pietre semipretioase, fildes, emailuri, incercand sa nu se bazeze numai pe pietre pretioase. Inspiratia lui a fost natura, insecte, flori, serpi, animale.
   Rene  Lalique in anul 1905 deschide primul sau magazin de vanzare cu amanuntul. Inainte de 1920 Lalique a realizat o  multime de piese din sticla, mascote auto, statui, vaze, scrumiere, corpuri de iluminat, sticle de parfum. La obiectele din sticla el a folosit adaugari post fabricatie cum ar fi pictura, glazurare, realizand lucrari unice. De asemenea este primul care folosete sticla pentru a decora usi, hoteluri si in bijuterie, brose, pandantive, bratari. Din 1930 produce in masa vase de sticla, piese decorative.

Comments

comments

<<                                                   >>