“Am incercat in realizarea bijuteriilor sa pastrez liniile curbe si sinuoase din Art Nouveau,forma simpla si decorativa din Art Deco si eclectismul Victorian”
GILI



In perioada dinastiei Han anii 23-220 dH apare portelanul alb care deriva din portelanul gri facand trecerea de la ceramica la portelan. Portelanul a ajuns in Europa in secolul al XVII-lea prin intermediul portughezilor. In 1710 ia fiinta prima fabrica de portelan de la Meissen si la o distanta de cateva decenii, francezii au produs pentru prima oara portelan. Pasta este obtinuta prin combinarea a trei elemente: nisip, feldspar si caolin (caolinul este o argila si contine elemente cu structura microstalina) este cel mai important material folosit in industria ceramicii. Toate aceste ingrediente se amesteca timp de 4 ore, apoi pasta rezultata are nevoie de repaos. Arderea portelanului se realizeaza intr-un cuptar la o temperatura de pana la 1400 C. Portelanul se imparte in mai multe categorii: portelanul pentru menaj: farfurii, cesti; portelanul decorativ: bibelouri, lucrari artistice si profesionale
VICTORIAN
Un stil eclectic, imbinarea a mai multor stiluri din perioade diferite (gotic, tudor, rococo, englez, neoclasic) combinate intr-un mod elegant si coerent.


ART NOUVEAU
Linie in curbe ample, redand elemente naturale, forme vegetale, imbinarea formelor geometrice cu formele organice, o linie ondulata fluida.



ART DECO
Art Decoratifs 1925 – linie simplificata, culori tari si materiale moderne ,cromul, bachelita dar si sticla, ceramica, emailurile.
