Perla

<<                                                   >>

Perla
Daca cele mai multe pietre pretioase sunt minerale, perla este o piatra organica (un organism viu) in mod special stridii si midii , ca rezultat al apararii naturale impotriva (unei iritatii), o bucata de nisip sau pietris. Impotriva acestor iritatii, crustaceele secreta strat dupa strat de aragonit (sidef) in jurul pietrei pana capata forma de perla solida. Perla naturala in stare salbatica este foarte rara si limitata. Ca urmare toate perlele existente de pe piata sunt “perle de cultura”. In interiorul unei stridii sau midii se introduce un corp strain care provoaca organismul sa creeze o perla in jurul nucleului.
Perlele sunt intr-o varietate de culori si forme; alb, roz, argintiu, crem, auriu, albastru, negru , rotunde, ovale neregulate (perle baroce), in forma de para. Cele mai apreciate si valoroase perle sunt cele cu forma simetrica sau picaturi simetrice.
Cea mai populara forma de perla este Akya Pearl (Japonia si China), perla de apa sarata. Culoarea ei in mod natural este alba  si este tratata uneori pentru a capata culoarea albastru inchis sau neagra.
Perlele Alb South Sea Pearl si Golden Sud Perle Sea, primale provin din Australia si perlele aurii din Filipine si Indonezia.
Tahitian Pearl “Black Pearl” provine din insula Tahiti din Oceanul Pacific si din Polinezia Franceza. Avand culori de la verde la albastru, auriu si negru.
Perlele de apa dulce sunt cele mai numeroase si provin din midii care pot produce pana la 50 de perle. Perlele de apa dulce sunt cele mai speciale deoarece apar in mod natural intr-o gama larga de culori de la alb, piersic, roz, violet. Procesul de producere al unei perle poate dura pana la 7-8 ani.
Perla este o piatra a norocului, atrage bunastarea si prosperitatea purtatorului..Din cauza compozitiei sale apoase si asocierea ei cu Luna echilibreaza emotiile, mai ales pentru semnele de apa.Daca se pun cateva perle in apa si se lasa o noapte si apoi se bea, avand un efect tonic asupra organismului. Fiind un simbol al Lunii si legat de aceasta (simbol al feminitatii)perlele sunt utile in tratarea bolilor specifice feminine, infertilitate si un ajutor in a usura duralile nasterii. Absorb energia negativa de la cel care o poarta.
Perlele trebuie pastrate separat de alte bijuterii, duritatea lor fiind destul de scazuta. A se evita contactul perlelor cu produsele cosmetice(crema de maini, de corp si de parfum), de clorul aflat in apa si de transpiratia acida a corpului care poate decolora sideful. A se evita contactul perlelor cu substantele chimice. Pentru a fi curatate perlele,se poate folosi apa distilata cu un sapun usor si sterse cu o carpa de bumbac(mai mult clatite) si nu trebuie exagerat cu frecatul. Uleiul natural al pielii poate contribui la mentinerea luciului perlelor.

Comments

comments

<<                                                   >>