Pietre in bijuterii – CHIHLIMBARUL sau ambra

<<                                                   >>

Pietre in bijuterii – CHIHLIMBARUL sau ambra
     Este o rasina fosilizata, de natura organica, translucida sau aproape transparenta a unor pini preistorici, a carei culoare varieaza de la galben deschis pana la caramiziu si cafeniu. Mai este denumit si ambra sau “aurul nordului”, denumire care provine din araba “al anbar”(auriu). Contine deseori licheni si insecte care au fost prinse in rasina si incluziuni formate din aerul ramas inauntru. Asta facand diferenta dintre un chihlimbar autentic si unul comercializat si accesibil pe piata la pret -copal- (Protium copal) substanta (rasina) intr-un stadiu intermediar de polemizare si de intarire, numele provine din cuvantul “copali” tamaie din limba nahuati.
 
   Chihlimbarul a fost pretuit de greci, cosiderand ca ii apara de reumatism, romanii il puneau in jurul gatului pentru a alunga spiritele rele iar in Evul Mediu era folosit pentru fabricarea de rozarii. Actioneaza direct asupra corpului energetic , atrage succesul, reduce gandurile negative, melancolia, aduce dragoste si armonie, da forta calm si echilibru.Este folosit in tratarea problemelor respiratorii cauzate de alergii, a unor afectiuni ale stomacului, plamanilor, vezicii urinare. Are un rol curativ pentru sistemul endocrin, reduce sau elimina durerea de cap, de dinti, intareste sistemul imunitar.
 
  Pentru a deosebi un chihlimbar original se face un test simplu si la indemana prin apropierea de un varf de ac inrosit  si daca emana un miros de rasina sau de plastic este autentic sau nu. Avand o culoare asociata cu soarele ambra simbolizeaza succesul si este recomandat celor din zodiile Fecioara, Gemeni si Leu.

Comments

comments

<<                                                   >>