Ochi de tigru – Pietre in bijuterii

<<                                                   >>

Ochi de tigru – Pietre in bijuterii
Este un mineral, o varietate de cuart, o piatra semipretioasa de culoare galbuie rezultat din procesul de degradare prin actiunea intemperiilor a ” ochiului de soim”, varietate de cuart albastru. Denumirea este data datorita culorii si luciului specific cuarturilor chatoiante in secolul al XIX lea cand fermierii o foloseau ca talisman. Este folosita din cele mai vechi timpuri de soldati pentru protectie si pentru calitatea sa de a da curaj purtatorului. In Evul Mediu se credea ca aceasta piatra semipretioasa poseda puteri magice.
 Folosita in mod traditional ca amuleta impotriva blestemelor si vindecarii bolilor, este o piatra a norocului, a curajului, aduce bunastare, energie, protectie, optimism, sanatate, armonie in familie sau in relatie. Este benefica in momente de boala si slabiciune fizica, energizeaza corpul, benefic pentru boli oculare, colon, pancreas, splina. Este o piatra calda si radianta sintetizand frecventele soarelui si Pamantului. Aduce echilibru intre intuneric si lumina, bine si rau, claritate si o mai buna intelegere a cauzei si efectului unei situatii. Ascute simturile acordand atentie detaliilor si ofera o imagine de ansamblu a situatiilor.
Piatra este destul de rezistenta dar este sensibila la solventi de curatare de uz casnic. Se poate curata cu apa calda si un sapun delicat. trebuie evitat contactul pietrei cu produsele chimice, cum ar fi inalbitor, amoniac sau acid sulfuri. De asemenea a se evita contactul cu fixativul si parfumurile.
Ochi de soim (albastru-verde sau albastru-cenusiu) este o piatra a intuitiei si intelegerii. Poate fi folosita pentru protectie si aduce noroc celui care o poarta. Are de asemenea si proprietatile ochilui de tigru.
Ochi de taur (rosu-brun) este o piatra care ajuta la utilizarea corecta a puterii de supravietuire in vremuri dificile si sintetizeaza energiile legate de pamant.

Comments

comments

<<                                                   >>