Pietre in bijuterii- TURCOAZUL sau PERUZEAUA

<<                                                   >>

Pietre in bijuterii- TURCOAZUL sau PERUZEAUA
Este o piatra pretioasa considerata a fi sacra, aducatoare de noroc, o piatra a fericirii in Orient, un talisman. Apreciata de egipteni (coliere, inele, bratari), azteci (impodobirea mastilor ceremoniale, a cutitelor si scuturilor, margele, pandantive), tibetani (folosita ca moneda de schimb in locul aurului) si mult mai tarziu de otomani (purtata pentru a proteja de “ochiul rau”).
Piatra opaca de culoare albastru, verde-albastrui, verde-mar este folosita de mii de ani pentru confectionarea inelelor, bratarilor, broselor si a altor bijuterii. Numele de turcoaz provine din franceza “turquez” insemnand “turcesc” adusa in Europa prin Turcia. Este folosita ca protectie impotriva puterilor intunericului, a oricaror agresiuni psihice (deochi, farmece, blesteme, ganduri negative). Este o piatra purificatoare, aducatoare de noroc, succes financiar, de liniste sufleteasca, prietenie si loialitate, de comunicare si intelegere, de vindecare. Fortifica corpul, intareste sistemul imunitar, regenereaza tesuturile, ajuta la detoxifiere (de alcool, medicamente). Are un rol benefic pentru sistemul circulator si muscular, sistemul respirator, ochi, nas, articulatii,inima, stomac, asupra aparatului reproducator feminin, infertilitate, astm, dureri de cap, febra, migrene, stres.
Piatra ar trebui sa fie protejata de cosmetice, de surse de caldura si lumina puternica (de soare), contactul cu ele schimba culoare pietrei din albastru in verde. Fiind o piatra relativ moale si casanta este bine sa fie ferita de socuri termice si de suprafete abrazive. Dupa un contact indelungat cu pielea, piatra care absoarbe diverse substante emise de corp isi poate schimba culoarea sau luciul, asta se poate remedia prin scufundarea pietrei in alcool.
Pentru a descarca piatra de energiile negative, se pune sub un jet de apa curata evitand contactul cu detergentii si sapunul.
Imitatii : email, ceramica, plastic, magnezit colorat, turcoaza sintetica. Turcoaza de cea mai buna calitate se afla in Iran(fosta Persie) care este de altfel si  cel mai vechi si important depozit. O alta sursa importanta si la fel de veche este China (Manciuria)

Comments

comments

<<                                                   >>