Argintul in bijuterii si efecte tamaduitoare

<<                                                   >>

Argintul in bijuterii si efecte tamaduitoare
Argintul fiind un metal alb stralucitor, moale, maleabil si ductil, face parte din categoria metalelor pretioase impreuna cu platina , iridiul, aurul si paladiul. De obicei se aliaza cu alte metale in special cupru Cu pentru a-i creste rezistenta.

Este cel mai vechi metal pretios folosit ca moneda si pentru crearea de bijuterii din cele mai vechi timpuri, astazi este folosit in tehnica fotografica in medicina si electronica. A fost folosit in Antichitate de persani ,greci, spanioli, fenicieni si romani (la romani cea mai mare cantitate de argint provenea din Spania). In Antichitate “apa de argint” se  considera ca are puteri tamaduitoare si in prezent solutia coloidara, care are un inalt grad de puritate, constituie un remediu natural mai ales mai ales impotriva infectiilor. In secolul tercut , pionierii americani puneau un dolar de argint intr-o galeata de lapte proaspat, astfel incetineau procesul de acrire.Tastele de laboratoe au dovedit ca argintul coloidal omoara majoritatea bacteriilor.

Argintul este utilizat in bijuterii,obiecte utilitare, obiecte decorative.Pentru a preveni oxidare bijuteriilor, ar trebui tinute intr-o cutie bine inchisa si pe cat posibil evitarea umiditatii.Dar indiferent de conditiile de pastrare o bijuterie de argint oxideaza cu timpul. O metoda simpla de curatare a unei bijuterii de argint este folosirea unei periute si a pastei de dinti si se perie fiecare portiune de argint, apoi se clateste cu apa curata, pe urma se usuca,  dupa care se freaca cu o carpa de bumbac pentru luciu. Totodata trebuie evitat contactul bijuteriilor cu produsele cosmetice si parfumurile.

Efectele tamaduitoare ala argintului, inlatura starile depresive,calmeaza emotiile si energiile negative .

Comments

comments

<<                                                   >>