Mari bijutieri – LUCIEN GAILLARD

<<                                                   >>

Mari bijutieri – LUCIEN GAILLARD
A fost un bijutier si aurar francez in perioada Art Nouveau si Art Deco. Nascut intr-o familie de aurari, atat binicul Amedeu Alexandre Gaillard (1811-1882) fiind cel care in anul 1840 a infiintat compania de bijuterii de arta, cat si tatal lui Lucien, Ernest Gaillard (1836-1909) au fost aurari si bijutieri. Lucien a fost ucenicul tatalui sau.
Creatiile sale au fost premiate in timpul Expozitiei Universale care a avut loc la Paris in anul 1900 si unde a primit Marele Premiu in domeniul sau de activitate. In anul 1902 a fost facut Cavaler al Legiunii de Onoare.
Lucien Gaillard desi este contemporan cu Rene Lalique, stilul sau cat si creatiile sale sunt profund marcate de arta japoneza. Din anul 1904 isi diversifica productia de arta si produce vaze, ace de par, pandantive cu motive florale si animale (albina, fluture, sarpe) din materiale si pietre pretioase. Din 1910 isi concentreaza atentia si productia catre sticla. Lucien a realizat sticle de parfum pentru Violet, Corday, callot Soeurs. Cu Violet (casa de parfum frantuzesc) colaboreaza pana in anul 1926.

Comments

comments

<<                                                   >>