Mari bijutieri – Georges Fouquet

<<                                                   >>

Mari bijutieri – Georges Fouquet
GEORGES FOUQUET (1865-1957)  creator  de  bijuterii  francez, care alaturi de familie a deschis la Paris un magazin in anul 1900 si de al carui aspect exterior si interior s-a ocupat si realizat Alfons Mucha in stil Art Nouveau.  Ulterior  Alfons  Mucha a conceput bijuterii pentru magazin .
 Odata cu trecerea stilului Art Nouveau  si dorind un alt design atat exterior cat si interior Georges Fouquet din respect pentru munca lui Alfons Mucha a demontat bucata cu bucata totul si a donat elementele muzeului Carnavalet in 1938. Fouquet credea” ca o bijuterie trebuie sa se potriveasca cu personalitatea purtatorului”. El a reusit aproape imposibilul sa conceapa si sa realizeze bijuterii desavarsite in doua stiluri diferite Art Nouveau si Art  Deco. Criza  financiara din 1929 l-a pus in situatia de adeclara falimentul.
 Jean Fouquet, fiul sau, a inceput sa lucreze cu el din 1925 si a fost creatorul unor bijuterii considerate cele mai indraznete si inovatoare ale perioadei. El a abordat un stil mai geometric decat tatal sau, folosind in mod direct arta conteporana .
 Georges Fouquet a continuat sa conceapa bijuterii si dupa Al Doilea Razboi Mondial, modelele actuale nu au egalat,  operele sale anterioare.

Comments

comments

<<                                                   >>